אבטחת כרטיס ויזה נטען ומולטיקארד
לצערנו מושגים כמו גניבת זהות והונאות אינם זרים לנו בימים אלו. אנו מודעים לאיום זה ולדאגותיכם הכרוכות בכך זו הסיבה שמניעת הונאות היא בחשיבות עליונה אצלנו. נציג בפניכם כמה עצות שיעזרו לכם להימנע מהונאות.
פעולות בסיסיות
- הנך מתבקש לוודא את שלמות ותקינות כרטיס הקוד הסודי לפני פתיחתו, זאת לצורך הבטחת סודיות הסיסמא.
- אנו ממליצים, מיד עם קבלת הכרטיס בסניף, לחשוף את הקוד הסודי ולשנן אותו. לאחר שינון הקוד הסודי השמד אותו.
- אין לשמור את הקוד הסודי יחד עם הכרטיס, מרגע זה הכרטיס פעיל וניתן לבצע בו פעולות.
- חתום בגב הכרטיס מיד עם קבלתו.
- בדוק את עסקאותיך באופן קבוע ודווח מיד על חריגה.
- אם הדפסת את פירוט העסקאות מהאינטרנט שמור אותו היטב וגרוס אותו במידה וסיימת להשתמש בו.
- לעולם אל תמסור את פרטיך האישיים למישהו שמתקשר אליך בטענה שהוא נציג של חברה מוכרת.
- אל תמסור את פרטיך כתגובה על דואר אלקטרוני שקיבלת מכתובת שאינך מכיר.
- היזהר מאדם כלשהו המבקש פרטים מזהים נפוצים, כגון: שם הנעורים של אימך, תאריך לידה או מידע על מקום עבודתך.
- לעולם אל תמסור את הקוד הסודי שלך, אפילו לא לאדם הטוען שהוא נציג החברה שהנפיקה את הכרטיס.
- אל תיתן לשום דבר להסיח את דעתך כאשר אתה משתמש במכשיר למשיכת מזומנים או מבצע עסקה בכרטיס. יכול להיות שמישהו מנסה לגלות את הקוד הסודי שלך לכרטיס.
הונאות במכשירים למשיכת מזומן
- לעולם אל תרשום את הקוד הסודי שלך או תשמור אותו ביחד עם הכרטיס. היה ערני בעת שימוש בכרטיס ותהיה בטוח:
- שלא חיבלו במכונה.
- שאף אחד לא יכול לראות אותך מקיש את הקוד הסודי.
- הכרטיס והמזומן מוסתרים ובטוחים לפני שאתה עוזב את המכונה.
- שמור כל מסמך מודפס והשמד אותו במועד מאוחר יותר.
- אם כרטיסך "נבלע" יש ליצור קשר עם מוקד מט"ח של בנק הדואר בטלפון 076-8871133
זיוף והונאה
בא בקלות הולך בקלות. תמיד שמור את כרטיסך בטווח ראיה בעת ביצוע רכישה. יכול להיות שיסרקו את פרטיו.
"סריקה" מתרחשת כאשר המידע על הפס המגנטי מועתק באופן אלקטרוני לכרטיס אחר, המאפשר לזייפנים לבזבז/לגנוב את הכספים שנמצאים בכרטיסך. זה קורה לרוב בתחנות דלק, מסעדות, ברים ומכשירים למשיכת מזומנים.
אל תתפס ברשת
מאוד חשוב כשאתה משתמש בכרטיס ברשת זה יהיה בדפדפן מאובטח. דפדפן מוכר כלשהו אשר יתריע בפניך האם האתר בו אתה נמצא מאובטח או לא מאובטח.
דפדפנים אלה מערבלים את המידע האישי שלך לפני המשלוח שלו כך שאף אחד אחר לא יוכל לקרוא אותו. דאג שבמחשבך תהיה תוכנת אנטי וירוס עדכנית. Firewall יכול גם הוא לעזור בהגנה על מחשבך.
לקנות או לא לקנות
דע עם מי אתה עושה עסקים. השתמש רק בחברות מוכרות והקלד את כתובת האינטרנט שלהם בעצמך. אל תמסור את פרטיך כתגובה לדואר אלקטרוני שאינך מכיר ואם האתר נותן לך אפשרות להשתמש בערוץ מאובטח בחר בו.
כפי שאתה שומר קבלות למקרה שתרצה להחזיר או להחליף מוצר כלשהו, עליך לשמור עדויות לכל העסקאות. הדפס ושמור עותק של טופס ההזמנה והאישור שלה.
"דיוג"
"דיוג" זהו ניסיון של רמאים "לדוג" את כרטיסך, חשבונך או פרטיך האישיים. ניסיונות "דייג" מופיעים כדואר אלקטרוני שנראה כאילו הגיע מהבנק שלך או ממנפיק הכרטיס שלך העוסק כביכול בביטחון שלך. אז מורים לך ללחוץ על קישור המוביל אותך לאתר שיקרי המבקש מימך להכניס את פרטיך על מנת להיכנס לחשבון. האתר מתוכנן כך שהוא שומר את כל הפרטים שהקלדת בו.
אם ניצור איתך קשר באמצעות הדואר האלקטרוני אנו לעולם לא נבקש מימך להיכנס לקישור בו עליך להקליד את פרטיך האישיים וסיסמתך. אם יש לך אי אלו ספקות לגבי תקינות המכתב שנשלח אליך אנא צור איתנו קשר בטלפון להבהרות נוספות.
זכור, אם אתה מתבקש להקליד את הקוד הסודי שלך לתוך אתר אינטרנט יחד עם פרטי כרטיס האשראי שלך, זה כנראה אתר הונאה, עליך לסגור את הדפדפן באופן מיידי.
כרטיסים שנגנבו / אבדו
- אם אתה מאבד את כרטיס "ויזה נטען $"/ מולטיקארד שלך או אם הוא נגנב, דווח מידית על כך למוקד הטלפוני שלנו. הדיווח המיידי יסייע להגן על הכספים בכרטיסך.
- מוקד כרטיס ויזה נטען פעיל בימים א-ה בין השעות 08:00-17:00 ובימי שישי וערבי חג בין השעות 08:00-12:00 טלפון ליצירת קשר מישראל: 073-2633555 טלפון ליצירת קשר מחו"ל: 972-73-2633555"
- ניתן לחסום את הכרטיס עצמאית דרך המענה הקולי והאפליקציה ובמקרה הצורך ניתן ליצור קשר עם מוקד כרטיס ויזה נטען במספרי הטלפון ובשעות הרשומים להלן. במקרה הצורך, ניתן גם להסיר חסימה באופן עצמאי באמצעות האפליקציה".